Valósítsd meg álmaid fürdőszobáját

Vannak ezek az experimentális kezdeményezések, amikor valaki házat épít a vadon közepére. Csupa természetes anyag és letisztult forma minden, az inspiráció egyértelműen a természet, ami körülveszi az ilyen épületeket. És a fürdőszoba! Álmokba illő üvegfalú helyiség, amit körbevesz a ködbe burkolódzó magasztos, örökzöld erdő. Az ember meg csak hátradől relaxálni a habfürdőben, és csak a gyertyaláng világít.

Régóta gyűjtögetem az ilyen és ehhez hasonló képeket a pinterest-re, és évek óta dédelgetett álmom, hogy egyszer én is ilyen helyen fogok lakni.

Hosszú idő után végül eljött az életemben az a pont, amikor úgy döntöttem, átalakítom a fürdőszobámat. Sajnos az álmok nem válnak mindig valóra, és én továbbra is álmodozom. Az inspirációm forrását azonban nem engedtem el, és elhatároztam azt, hogy a lehető legszorosabban tartom magam ahhoz, hogy természetes- vagy növénymotívumokkal és színekkel veszem körbe magam majd. Amikor a kivitelezéshez kerestem konkrét ötleteket és tanácsokat találtam rá erre a weboldalra. Szuper tippeket és összefoglalót találtam rajta azzal kapcsolatban, amit kerestem.

Mivel eleve sötét a helyiség, ezért növényekkel úgysem tudnám elérni a kívánt hatást. Legfeljebb műnövényeket tudok elhelyezni, emiatt a fürdőszoba fali csempével kell majd variálnom. A klasszikus fehér fürdőszoba fali csempe képben van egyelőre, mert szép kontrasztot alkot mondjuk a sötét, természetes fából készült bútorokkal, és a kád zománca úgyis fehér marad, amivel jó, ha összhangzatot teremt valami a szobában. Azonban kifejezetten izgatja a fantáziámat valamiféle hangulatos sötét árnyalat, mint például egy sötétbarna, vagy ízléses földszín. Erről is külön tippeket írt a weboldal, ami elmozdított ebbe az irányba.

Ami még nem hagy nyugodni, az a mozaik. A növények mellett a különleges minták a szenvedélyem (ami lássuk be a természetben is bőven előfordul!). Ez utóbbi lehet álom marad csak, de egyelőre órák hosszat tudok kirakóst játszani a különféle mozaikmintákkal, amit a fali csempére szánok a fürdőszobába. Egyelőre azonban még semmi sem fix, majd figyeljétek, mikor jön az update!