A fogak ugyanolyan gondozást igényelnek, mint a növények

A növények gondozása sok munkát, megfelelő mennyiségű befektetett időt és energiát igényel. Bár mondjuk egy kaktusz ápolása kevesebb feladattal jár együtt, mint például egy komplett virágoskerté, de ugyanolyan lelkiismeretesen kell hozzáállni a dologhoz mind a két esetben. Fontos, hogy megfelelő tudással is rendelkezzünk, mint például, hogy melyik évszakban milyen szezonális munkákat kell elvégezni a kertben. Ráadásul a legtöbb kertészkedéssel foglalkozó ember azt vallja, hogy a növények egészséges fejlődéséhez nem elegendő csupán az öntözéshez, az ültetéshez és a talajmunkához szükséges hozzáértés, hanem kulcsfontosságú a virágokhoz való érzelmi kötődés is. Minden élőlény ösztönből tudja, ha szeretettel viszonyulnak feléjük. Ahogyan a kutyák is megérzik melyik embertől kell tartaniuk és melyikhez fordulhatnak bizalommal, úgy a növények is megtapasztalják ezt a folyamatot. A szívből jövő gondoskodás maximálisan elősegíti a fejlődést.

És ennek kapcsán szeretném feltenni a kérdést, amely már régóta foglalkoztat: miért van az, hogy sok ember jelentősen több figyelmet fordít a virágok vagy a zöldségeskert gondozására, mint a saját egészségére? Számos olyan ismerősöm van, akikről tudom, hogy csak akkor mennek el orvoshoz, amikor már vélhetően nagy a baj. Sőt, van aki még olyankor sem nézeti meg magát, gondolván, hogy úgysincs semmilyen komoly probléma. A téli hónapokban nagyon sokan nem hajlandóak vitamint szedni, nyáron pedig nem figyelnek oda kellően arra, hogy ne tartózkodjanak túl sokáig a tűző napon. A fogak egészségéről már nem is beszélve! Mintha a fogorvosok valami mumusok lennének, akiktől tartani kell… Pedig nagyobb szükség van rájuk, mint ahogyan azt gondolnánk. Elég ha csak azt vesszük, hogy a nem megfelelően funkcionáló fogazat akár emésztési problémákat is okozhat, plusz a szüléssel párhuzamosan a fogfájás a legrosszabb és legnehezebben tűrhető testi fájdalom. Nem beszélve arról, hogy szinte lehetetlenné válik az evés. Mégis az az általános igazság, hogy csak akkor fordulunk speciális segítséghez, amikor már tényleg nagy a baj.

magán fogorvos Budapest

A XXI. századi technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már az orvostudomány is ugrásszerű fejlődést produkál innováció terén, korszerűsített és modern berendezések, valamint eszközök járulnak hozzá a gyógyítás sikerességéhez. Nincs ez máshogy a fogászati kezeléseknél sem, erről pedig bárki könnyen meggyőződhet, aki magán fogorvost keres fel Budapesten. Sok előnnyel jár, ha maszekhoz fordulunk, és nem pedig a körzeti orvoshoz: például elfelejthetjük a hosszú, idegtépő várakozásokat a rendelőben, valamint saját magunk választhatjuk ki a számunkra szimpatikus specialistát, akihez eljárunk kezelésre vagy csak időnkénti kontrollra. Minőségi és magas színvonalú ellátást fizetünk meg abban a tudatban, hogy ezzel nem csak a kialakult problémát szünteti meg a fogorvos, hanem mindent megtesz a később felmerülhető panaszok megelőzésének érdekében. De nem csak az egészségünkért tehetünk, hanem a szépségünkért is, ugyanis számos beavatkozás segít a fogaink esztétikai minőségének javításában, kortól függetlenül. Egy fogszabályzót ma már ugyanúgy viselhet kisgyerek, tinédzser és felnőtt is, ugyanis sosem késő tenni a jó megjelenésért, főleg a mai világban, ahol a külső roppant sokat számít.

Az ember egyik alapvető igénye, hogy az orvosnál diszkréció és bizalmas légkör fogadja, tehát ebből kiindulva a lehető legjobb döntés a magán rendelő választása. Ha az egészségünkről és a közérzetünkről van szó akkor nem szabad habozni, alkut kötni vagy az árakat mérlegelni: a szervezetünk igenis megérdemli a maximális gondoskodást.