Rábeszéltem a kertészünket a napelem rendszerre

Az új kertészünk megdicsérte a napelem rendszert a házunk tetején. Azt mondta, szerinte a hasznosságuk mellett nagyon esztétikusak, viszont túl drágák ahhoz, hogy megérje telepíteni. Sikerült meggyőzni őt az ellenkezőjéről, és mostanra már ő is boldog napelem tulajdonos. Elmondom, hogy csináltam.

Az a cég, amelyiket mi megbíztuk a saját napelem rendszerünk telepítésével annak idejét, a Pentele Solar Kft. Az ő weboldaluk felettébb hasznos információkkal tájékoztat a napelem rendszerekről, illetve azt a témakört is alaposan körüljárják, hogy miért is éri meg pontosan napelembe fektetni. A https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules linken találtam rá egy cikkre, amely az 5kw napelem ár mellett annak megtérüléséről is ír. Ennek a cikknek a tartalmát meséltem el a kertésznek.

Pontosabban arról van szó, hogy egy teljesen átlagos család általában 18 000 Ft-ot fizet havonta villanyszámlára, azaz egy év alatt 210 000 Ft-ot. Az 5kw napelem ár 2 millió Ft körül mozog. Ez pedig azt jelenti, hogy körülbelül kilenc és fél évre van szükség ahhoz, hogy visszajöjjön a napelem rendszerünk ára. Ezután pedig ugyanúgy spórolunk a villanyszámlán, tehát a fenti példával élve 18 000 Ft-ot takarítunk meg havonta. Kevesebb, mint 10 év alatt nullára jövünk ki, utána pedig majd’ 20 ezret kapunk ajándékba, hiszen utána sem a szolgáltatótól vásárolunk.

Hogy valóban megtérülő befektetés legyen, fontos, hogy jó minőségű napelemünk legyen, és az jól legyen felszerelve. A Pentele Solar Kft. a világ piacvezető gyártóival áll kapcsolatban, akik garantálják a jó minőséget, a cég pedig szintén korrekt és megbízható, arról nem is beszélve, hogy 10 év szerelési garanciát vállalnak a munkájukra.

Maga a folyamat szintén nem bonyolult. A cég egy gyors telefonbeszélgetés alkalmával feltesz pár egyszerű kérdést, majd egyeztetnek egy időpontot, hogy személyesen is felmérjék az ingatlant olyan szempontból, hogy alkalmas-e egyáltalán arra, hogy paneleket szereljenek rá. Az ott látottak alapján az irodában elkészítik a végleges árajánlatot. Utána a cég elintézi nekünk a szükséges papírmunkát. Ez sajnos hosszabb időt vesz igénybe, nem a cég, hanem a hivatalos szervek hibájából. Maga a felszerelés általában, csupán egyetlen egy napot igényel. Ezután a szolgáltatóval is szerződést kell kötni, mert nem csak vásárolni, hanem termelni is fogjuk az áramot, ehhez pedig egy speciális villanyóra szükségeltetik. Szerencsére ezt a terhet is leveszi a Pentele Solar Kft. vállunkról.

A kertészünk is az említett cég szolgálatait vette igénybe, ő is és én is teljesen elégedettek vagyunk a saját napelem rendszerünkkel, és az 5 kw-s napelem rendszer árakkal is.