Ízületi fájdalom a Pálmaházban

Nemrég gyereknap alkalmából családi kiránduláson vettünk részt , a budapesti Állatkertbe mentünk apósomékkal, a férjemmel és a két gyerekkel. Nagyon szép időnk volt, hét ágra sütött a nap, madarak csiripeltek mindenhol, igazán jó programnak ígérkezett a kirándulás. A gyerekek nagyon érdeklődőek az állatvilág iránt, a kisebbik (most lesz öt éves) az óvodával látogatott már “madárovit” is, lassan több énekesmadárnak tudja a nevét, mint én. A nagyobbikat (most múlt hét éves) inkább a dinoszauruszok érdeklik – meg is beszéltük a férjemmel, hogy a következő nyaralásunk Angliába vezet majd, és biztosan elvisszük a gyerekeket a British Múzeumba, hogy igazi, hatalmas dinoszaurusz csontvázakkal találkozhassanak! Addig persze tökéletesen megteszi most a családi kirándulás az állatkertbe is.

A gyerekek nagyon élvezték a túrát, a kivételes alkalomból még a kedvenc édességükből, a törökmézből is kaphattak (nem fordul elő gyakran, hogy megengedem nekik, hogy falatozzanak ebből az édességből, a tömény cukor attól félek, nem tesz túl jót a fogaiknak). Már épp hazafelé akartunk indulni, amikor a kislányom meglátta a Pálmaházat, és amikor megtudta, hogy ott olyan trópusi madarakkal is találkozhat, amelyeknek ő sem tudja a nevét, nagyon lelkes lett, és kérlelni kezdett minket, hadd tegyünk egy utolsó látogatást még a Pálmaházban is. Mi pedig beadtuk a derekunkat, és együtt indultunk neki utolsó állomásunknak.

Apósom azonban néhány lépés után váratlanul rosszul lett, így ki kellett jönnünk vele a Pálmaházból. A térdét fájlalta nagyon, gyorsan le is ültettük egy közeli padra és itattunk vele egy kis vizet. Mivel nem először fordul ez elő vele, fel voltam készülve az ilyen helyzetekre, és a legutóbbi Béres porcerő-csont-izom-komplex akcióból bevásárolt készítményből előkaptam egy dobozzal, és apósom lelkére kötöttem, hogy minden nap szedjem be belőle három filmtablettát. Azt is elmondtam neki, hogy ha jót akar magának, a készítményt kúraszerűen, legalább három hónapig használja, hogy valóban esélyt adjon a kötőszöveteinek ahhoz, hogy megerősödjenek.

Apósom már nem igazán lepődik meg az ilyen húzásaimon, mivel tudja, hogy a férjemmel aktívan sportolunk, így tele van a szekrényünk a különféle étrend kiegészítőkkel. A Béres termékcsaládot különösen szeretjük, az apósomnak ajándékozott termékből pedig mi is tartunk otthon, a Béres porcerő-csont-izom-komplex akció keretén belül jól bevásároltunk a férjemmel. Nem bántuk meg, egy XXL-es csomag, amit ketten használunk, ugyanis majdnem tízezer forintba kerül, így viszont alig nyolcezer forintból megúsztuk, tehát majdnem egy ezrest spóroltunk csomagonként. Egy szó mint száz, ebből a készítményből adtam apósomnak, és a lelkére kötöttem, hogy fogadja meg a tanácsomat, és szedje be a pirulákat. Először kétkedve nézett rám, ezért amíg a padon ücsörögtünk a gyerekeket és a férjemet várva, elmagyaráztam neki, hogy ez egy összetett készítmény, amely a porcokat, a csontokat, az ízületeket, és a vázizomzatot együttesen hivatott megvédeni, megerősíteni. Ehhez rengeteg vitamint, köztük C- K-, és D-vitamint tartalmaz, valamint mangánt és rezet, ezek segítenek a kötőszövetek megerősítésében,; és kalciumot és magnéziumot, ezek a csontozatot és az izomzatot erősítik.

“A helyében, apuka” – mondtam levezetésképp apósomnak – “ha hazaér, én anyukával megnézném Béres porcerő-csont-izom-komplex akcióját, és berendelnék néhány dobozzal a készítményből otthonra is. Higgye el, néhány tabletta és egy kis szaladgálás meg sem fog kottyanni a gyerekekkel a Pálmaházban!” De ekkor már jöttek is ki a gyerekek, megölelgették a nagypapájukat, és együtt hazafelé vettük az irányt.