Csak növények az étkezésben?

Nehéz dolog, de a veganizmus is úgy terjed szerencsére, hogy látszik, minden ilyesmi utat tud törni idővel a modern szokások között. És ha tényleg sikerül elterjeszteni, akkor olcsóbb is lesz minden egyszer… Tudom, persze, hogy jelenleg még milyen költséges az ugyanakkora dolog. Én aztán tudom… Én már egy vegán büfével és egy salátázóval is próbálkoztam. Az alapanyag drága, de az eszközök a Hunnia Kristály webshopjával (hunniakristaly.hu) nagyon jutányosan hozzáférhetők legalább. Tehát van olyan aspektus, ami lelkesítő lehet az egészben.

Világéletemben a növénytartás és növénytermesztés híve voltam. Egészen kis gyermekként nagy kertről álmodoztam, ami mellett a dísznövények is a mániáim, de mindennek a csúcsa tényleg a vegán életmód lett egyszer. A Hunnia, amit említettem abban volt kulcs az egészhez, hogy a létező összes kelléket be tudtuk szerezni a vendéglátóhelyhez, amibe először vágtunk bele, és ami után jöhetett az én tudományom, a növényi alapanyagok. De ide eljutni tényleg nem lett volna könnyű, ha nincs a hunniakristaly.hu.

vágólap

Kinézni például, hogy hol van kellő mennyiségű vágólap raktárkészleten, megrendelni, aztán fazekakat vagy ilyesmit megint máshonnan beszerezni, szinte lehetetlen lenne. A Hunniánál a “minden egyben” feltételrendszere úgy megvalósul, hogy szavunk sem lehet. Nézzünk mondjuk egy “rovatot”, ahol a vágólap is volt, amit először vettem (katt a linkre!)… Itt az általános konyharovaton belül vagyunk, mint látjátok, noha vannak egészen egyedi kategóriák, mint koktélbár, cukrászda, fast food és egyebek is. És azt is láthatjátok, hányféle vágólap sorakozik milyen sok oldalon, mind megvételre kínálva. Választék tehát van bőven! Az árfekvés is ingadozó, minden célcsoport talál, amit kell, és természetesen ez egy “nagy beszerzési hely”, szóval jól jártok, ha komplett felszereltséget innen húztok be, akár egy egész konyhára, vagy több konyhára is. Akár egyszerre…

Van külön menüpont mondjuk az ételkiszállításra koncentrálóknak kizárólagosan, de ami nekem különösen érdekes volt mindig a Hunnián, az a gasztro csomagolóanyagok menü, mert ott egy csomó dolog van papírból. Papír tálcák például – mi ragaszkodunk a papírhoz. És papír tányérok is, természetesen. A “Papír zacskó, tortacsipke, papírszalvéta” menün belül pedig van mindenféle talpas papírtasak, éttermi szalvéta, többrétegű és műanyagmentes papírpoharakat is rendelhetünk.

Látjátok egy ilyen komoly ellátó webshoppal egy helyről egy csomó dolgot ki lehet rögtön pipálni, mert ezek fontos elemei mindennek, a meglétük elengedhetetlen, de nem ezekkel lehet önmagukban kitűnni. Ezek nélkül létezés sincs, biztosítani kell minden ilyesmit a Hunniával, de a vendéglátó egységen belül akkor indul a nagy munka, a nagy menetelés, amikor mindez már megvan. Ha valami nincs raktáron náluk, a “várható szállítás” kalkulált értéke általában pontos, így mindenben jól tervezhető lesz a Hunniával az életünk! Gyertek, gyertek vegánok, a kiszolgálásunk is hibátlan, és az ételeinkben egy új dimenzió megnyitására törekszünk!