A kismama fotózás csakis a növényeimmel lesz tökéletes

A növények gondozása az egyik kedvenc hobbim. Az évek alatt egy hatalmas gyűjteményt halmoztam fel szobanövényekből, de persze a kertemet sem hanyagoltam el. Rengeteg gyümölcsfám, virágom, illetve dísznövényem van, melyek közül a kedvenceim az egzotikus fajták. Ha rossz a kedvem, akkor egyedül egy új növény vásárlása tud feldobni. Az esős, őszi napokon a kertben már nincs sok munka, ezért a kedvenc képes weboldalamat szoktam böngészni, amin van egy egész mappám, tele növényekkel.

A minap pont ezen az oldalon kerestem képeket, amikor szembejött velem egy kismama fotó, gyönyörű növényekkel a háttérben. Ez valóban egy véletlen egybeesés volt, hiszen én is gyermeket várok. El is határoztam, hogy tovább fogok böngészni a kismama fotózás ötletek után, hátha találok még egy hasonló képet, ami tetszene. Keresgélés közben egyszer csak a szoboszlatikriszti.hu oldalon kötöttem ki, amin a művészi fotók teljesen elvarázsoltak. Nagyon izgatott lettem, hiszen ez az első gyermekem, és olyan jó lenne megörökíteni a várandósság pillanatait valamilyen különleges formában. A döntéshez a férjem véleményére is szükségem volt, elvégre ő is ugyanolyan fontos ebben az eseményben, mint én. Láttuk, hogy van lehetőség kismama fotózásra az apukával együtt is, ezért megkérdeztem, hogy részt szeretne-e venni ebben. Az oldalt és a képeket megtekintve ő is meggyőződött arról, hogy ez jó ötlet, és azt mondta, hogy szívesen szerepelne a képeken.

A kismama fotózás ötletek közül azok tetszettek a legjobban, amik szabadtérben készültek. Úgy gondoltam, hogy a kertünk egy tökéletes helyszín lenne erre. A növényeimet is meg szeretném örökíteni a képeken, hisz néha úgy érzem, mintha ők is a gyermekeim lennének. Eljött az idő, hogy jelentkezzek a fotózásra, és reméltem, hogy lesz még hely számunkra ebben a hónapban. Már nagyon nagy a pocakom, és hamarosan megérkezik a baba, ezért gyorsan kell cselekednünk. Legközelebb már tudni fogom, hogy időben el kell tervezni a dolgokat, de a kismama fotózás ötletek csak most jutottak el hozzám, eddig nem is gondolkodtam erről. A jelentkezés egyébként nagyon egyszerű volt, az oldal alján található űrlapot kellett kitölteni. Itt lehetett kiválasztani a helyszínt, illetve a fotózás típusát. Egy üzenetet is mellékeltem a fotósnak arról, hogy a saját kertünkben szeretnénk elkészíteni a képeket. Imádkoztam, hogy ez sikerüljön, és ne jelentsen neki nagy problémát. Szerencsére Kriszti nagyon kedves és alkalmazkodó volt. Azt mondta, rendben van a helyszín, és még egy pár kérdést feltett az elképzeléseinkről. Még szerencse, hogy Pest külvárosában lakunk, és Kriszti is környékbeli. Örülök, hogy találtam egy szuper, helyi fotóst, aki elvállalt bennünket még az utolsó pillanatban is.

Több jó tanácsot is kaptunk a fotósunktól a ruhákat, illetve a sminket illetően. Azt mondta, hogy lehetőség szerint egyszínű, és ne pedig mintás öltözetben érkezzünk, de a többit ránk bízza. Fontos volt számomra az, hogy a kedvenc ruháimban pózoljak, amik visszaadják az egyéniségemet, de ugyanakkor kényelmesek is. Az oldalon láttam olyan kismama fotózás ötleteket, amiken gyönyörű, díszes ruhakölteményekben pózoltak a leendő anyukák. Minden tiszteletem az övéké, mert én biztosan nem bírtam volna ki ezt a pár órát a puha, pamut ruháim nélkül. A férjem egy egyszerű, fehér színű ingben és vörösesbarna nadrágban állt készen a fotózáshoz, ami szerintem tökéletesen passzolt az én krémszínű felsőmhöz. A biztonság kedvéért előkészítettem néhány extra szettet is, ha esetleg Krisztinek nem tetszene az első verzió. Szerencsére elfogadta a döntésünket, sőt, még meg is dicsérte az öltözékünket. Annak pedig kimondottan örült, hogy az apuka is részt vesz a fotózásban, hiszen tapasztalatai szerint erre ritkábban kerül sor.

A munka jó hangulatban ment, sok nevetéssel és érzelmes pillanattal. Különböző kreatív pózokban kellett állnunk, amikre Kriszti utasított minket. Ezek mellett pedig azt is kérte, hogy tegyünk úgy, mintha ő ott sem lenne, és viselkedjünk természetesen. Ez az ő trükkje ahhoz, hogy egyedi, mozgalmas és érzelmekkel teli fotókat készítsen. A párom folyamatosan vicces arcokat vágott, néha úgy viselkedett, mint egy kisgyerek. Először rászóltam, hogy ne csinálja ezt, mert én komoly, meghitt képeket szerettem volna. De aztán úgy gondoltam, hadd legyen ő is önmaga, és érezze jól magát, így talán még jobbak lesznek majd a képek. Azért sikerült elcsípni néhány komoly arcvonást is, de nagyrészt vidám, vicces képekkel gazdagodtunk.

A fotókat 1-2 héten belül megkaptuk, és ki tudtuk választani, hogy melyik tíz darabot kérjük majd végleges formában. Én nem tudtam beérni tízzel, ezért a férjem azt mondta, hogy ajándékba megveszi nekem a 35 darabos csomagot. Annyira jó volt látni magunkat a képeken, és örülök annak, hogy Kriszti munkája mind a kettőnk ízlését kielégítette. A nagyszülőknek is küldünk majd egy-egy darabot ajándékba, hogy legyen egy új fénykép, amit a családi falra tudnak akasztani. Ha pedig megszületik a kicsi, akkor van rá esély, hogy ismét felkeressük kedvenc művészünket egy baba-mama fotózáshoz.