Az Oázis új “alkalmazottja”

A nagynénémről már a legkorábbi emlékeim is a növényekhez és a növények szeretetéhez kapcsolódnak. Már kisgyerekkorom óta láttam, hogy mennyire imádja és mekkora szeretettel gondozza őket. Kertes házban lakik a város szélén, a kertje pedig szinte mintegy dzsungel, még a házon belül is az összes üres teret a virágai és egyéb növényei töltik ki. Gyerekként sokat vigyázott rám, és én imádtam, amikor nála lehettem és segíthettem neki a kert gondozásában, különböző történeteket hallgatva annak növényeiről. Mindig is az volt az álma, hogy nyisson egy kisebb kertészetet, úgymond oázist, amit idővel meg is valósított, és később, amikor már nagyobb voltam, ott is szívesen töltöttem időt és hol segítettem neki, hol csak beültem tanulni a csodás virágok közé.

A munka egyre több lett, ő pedig egyre nehezebben látta el egymaga a feladatokat, főleg a kertészet takarítását. Én sem tudtam már neki annyit segíteni. Tanakodtunk, hogy mi lehetne a megoldás, én is körbekérdeztem az ismerőseim körében, hátha tud valaki valamit. Az egyik egyetemi szaktársam végül ajánlott egy céget, akiktől takarítógépeket lehet bérelni. Azt mondta, ők is bérelnek a családi vállalkozásuk miatt, és amit a legjobban ajánl nekünk a kertészetbe, azok a gyalogkisérős takarítógépek. A nagynénémhez érve közösen megnyitottuk az oldalt, amit a szaktársam küldött, és elkezdtünk utánajárni a témának.

A Greenway Magyarország Kft. oldalát kaptuk meg, és nagy bizalommal kezdtünk elolvasni mindent. A honlap szerencsére jól tagolt és jól érthető volt, minden esetlegesen felmerülő kérdésünkre választ kaptunk. Először persze elgondolkoztunk azon, hogy nem lenne-e jobb beruházni egy ilyen gyalogkisérős takarítógépre, de nagyon hamar letettünk erről az opcióról. A Greenway honlapja részletes leírást adott arról, hogy hogy néz ki a bérlés, mik az előnyei, és milyen egyéb szolgáltatásokat lehet igénybe venni ezzel a bérléssel. A legpozitívabb számunkra az volt, hogy a gépek kölcsönzéséhez nincs szükség kaucióra, a bérleti díj fix és a gépek mellett, esetleges meghibásodás vagy károsodás esetén 24 órán belüli ingyenes szervizelést is igénybe lehet venni. A bérlés által tehát az üzemeltetési és egyéb költségek fix díjasok, így a havi költségvetésben is egy állandó összeggel lehet számolni. Nagyon pozitív volt még az is, hogy – ahogy a honlap említi – érdekmúlás esetén futamidőn belül is vissza lehet adni a bérelt gépeket. Vagyis, ha már nincs rájuk szükség, rugalmasan visszaküldhetőek, mindenfajta plusz költség nélkül.

Egyszerűen minden a bérlés mellett szólt. Mivel se én, se a nagynéném nem annyira értünk ezekhez a gyalogkisérős takarítógépekhez, az is megnyugtató volt számunkra, hogyha esetleg először mellényúlunk, hogy milyen gépet béreljünk, van lehetőség a cserére már a bérleti idő alatt is. Míg, ha vennénk egyet, és úgy történne meg ugyanez a probléma, nem tudnánk visszaváltani vagy egy másikra cserélni a takarítógépet. Miután mindennek utánaolvastunk, megnéztük a bérelhető gépek fül alatt, hogy mik is a lehetőségeink. Ekkor kellett a Gyalogkisérős takarítógépek menüpont. Kiderült, hogy sokkal nagyobb a választék, mint amire számítottunk: vannak kisebb és nagyobb gépek is, de a típusonkénti részletes tájékoztatónak és az az alatt olvasható, szintén alapos műszaki adatok táblázatnak köszönhetően maradtunk az eredetileg ajánlott mellett, azokból is bőven volt lehetőség válogatni. Miután meghoztuk a végleges döntést, miszerint szeretnénk igénybe venni a Greenway szolgáltatásait, az elérhetőségek menüpontra kattintva fel is vettük a kapcsolatot a céggel. Döntésünket azóta sem bántuk meg!