A napelem tartószerkezet fontossága

Mindennek alapja a szilárd váz, mint stabil, ellenálló bázis

A hétvégét édesanyámmal töltöttem, segítettem neki a kertészkedésben. Bizonyára már nem sokáig élvezhetjük a jó időt, lassacskán megritkulnak a szabadban töltött idők, egyre inkább érezni az ősz illatát. Imádom a színes faleveleket összegereblyézni. Miközben az aranysárgán ragyogó leveleket húztam össze, néha néha felbukkant egy narancsos, rozsdabarna színű is. Az a szín egészen hasonlított a háztetőn lévő cserepek árnyalatára. Amint felnéztem a házra, elgondolkodtam, hogy vajon mennyire lenne alkalmas egy napelem tartószerkezet kiépítéséhez. Egy pillanatra elmerengtem azon, hogy egy kis növény életben maradásához stabil, szilárd alapokra van szükség, vagyis termőképes földre, vízre és napfényre. Ezek hiányában nem teljesedhetne ki, nem virágozhatna, s nem adhatna gyönyörű látványt éhes tekintetünknek. Valójában a növényvilágban mindennel így van ez, gyönyörűségesek, s csupán néhány dologra van szükségük ahhoz, hogy tovább gyarapodjanak. Amilyen csodálatosan hasznosítják a napfényt, mindenféle erőfeszítés nélkül, úgy mi emberek is felhasználhatjuk a nap energiáját otthonunk üzemeltetéséhez. Azonban nem mindegy, milyen alapokkal rendelkezünk. Tartós és ellenálló tartószerkezetet kell kiépíteni a napelemek megfelelő helyen tartásához. Erősnek, ellenállónak kell lennie az időjárás viszontagságaival szemben. Nem rongálódhat, nem korrodálódhat a napelem tartószerkezet, különben a rendszer instabillá válna.

napelem tartószerkezet

Később visszatértem a gereblyézéshez. Eközben beszélgetésbe elegyedtem a szomszéddal. Miután ő már évekkel ezelőtt felszerelt napelemeket, érdekelt a véleménye, és hogy melyik céget választotta. Valójában megkímélt a szakszavakkal tarkított beszédtől és egyszerű hasonlattal próbálta szemléltetni eme napelemes tartószerkezetek fontosságát. Vérbeli biológia tanárhoz híven abból indult ki, hogy az embernek is erős a csontozata, egyfajta szilárd vázat ad testünknek, s ezt hasonlította a tartószerkezethez, majd a ráépült blokkokat az izomrostkötegekhez. Kifejtette, hogyha a csontokkal probléma van, akkor bizony az egész rendszer zavart szenved. Akár az ízületekről, akár egy combcsontról van szó, megfelelő állapot hiányában nem képes ellátni funkcióját. S hiába az izmok ereje, önmagukban nem elegendőek. Tehát tökéletes együttműködés szükségeltetik a különböző részektől, s ezeknek az egységeknek a fontossága éppen saját lényegükből és a csodálatos tervezésükből fakad. Felfogható úgy is, akár a növények talaja, mint alapelem. Amely nélkül nem lehetne életképes növényt nevelni.

Jó alapok nélkül, minden összedől, és zavart szenved. Ahogyan a növény elfonnyadna, s élettelenné válna, úgy egy ember sem volna képes erős vázrendszer nélkül ellenállni a nap mint nap bekövetkező kisebb nagyobb sérüléseknek. S amint egy esést képes kibírni egy erős szervezet, úgy egy vihar sem árthat különösképpen a napelemeknek, az erős bázisnak köszönhetően. A tanmesét követően bementem a házba, és nyomban utánajártam a zöld energiát adó rendszerek kiépítésének.

Ezt az oldalt (https://napelemesrendszerek.info/) találtam legszimpatikusabbnak, annak idején a szomszédom is őket választotta. S elmondta, hogy mindenben a segítségére voltak. Alaposan végezték a felmérést, és nagyon precízen oldották meg a kivitelezést. Egy igazán profi csapat, akik kedvező áron dolgoztak. Ráadásul minőségi, sokéves múlttal rendelkező terméket SHARP napelemeket szolgáltatnak. Amely méltán kiérdemelte a hírnevét. Náluk a minőség a legfontosabb, és az ügyfelek megelégedettsége. Ezek után kértem is egy árajánlatot még aznap este a cégtől.