Édesanyukám születésnapjára táskát vettem.

Gyerekkorom óta figyelem, ahogy anyukám gyűjti a növényeket. Egyszerűen imádja őket. Minden zugban van egy virág vagy valamilyen növény a házban. A kert sem marad ki a buliból, oda számos virágfélét ültetett. Gyönyörűek szerintem is, de valahogy nem sikerült örökölnöm anyukám növénygondozási tehetségét. Mivel, ha én kaptam valamilyen növényt, az sajnos elég gyorsan elpusztult. Nem nekem való a növénygondozás. Gyönyörködni viszont imádok bennük. A kedvenc virágom az orchidea, de nálunk sajnos nehezen kezelhető valamiért. Anyukámnak egymáshoz közel van a születésnapja és a névnapja, mivel mi mindkettőt valamilyen formában meg szoktuk tartani, ezért a nagy növény- és virágszeretet miatt arra gondoltam, hogy névnapjára meglepem egy újabb virággal vagy növénnyel. Szülinapjára pedig úgy gondoltam, hogy veszek számára egy női táskát. A növényválasztás könnyű volt, mert régen szeretett volna egy kis sziklakertet kialakítani a kertünkben és az az ötlet villant be, hogy ahhoz illő növény is elengedhetetlen. A táska választás nehezebb falatnak bizonyult.

Az utóbbi időben sokat látogattam haza, ezért nagyon sokat próbáltam puhatolózni anyukámnál, hogy milyen táskának örülne.

A következő párbeszéd zajlott le közöttünk egyik nap a városban találkozva:

-Szia anya! De csini táskád van! Mikor vetted?

-Képzeld találtam a szekrényben. Valószínűleg évekkel ezelőtt vehettem és megfeledkeztem róla. Viszont nekem túl nagy ez a táska, ezért gondolkozom is rajta, hogy átadom valamelyikőtök számára, ha tetszene.

-Persze, szívesen elfogadom, ha úgy döntesz.

Ismerem anyukámat, mindenről egy litániát képes beszélni, ezért, ha valamire rákérdezek már löki is a mondandóját, amiből elég sok minden kiderül. Nem akartam túl feltűnő lenni, ezért nem kérdezősködtem, de annyit sikerült megtudnom, hogy kis táskát szeretne. Utóbbi években pedig a válltáskákat szereti használni, szóval itt az ideje keresni neki valami hozzáillő példányt.

Néhány hete egyik ismerősöm emelgetett egy annataska.hu webshopot, ahol kifejezetten szép különböző stílusú női táska megtalálható. A honlapra tévedve már első pillanatra látszott, hogy jó helyen járok. Többféle típusban, kategóriában lehet keresni az oldalon, mivel számomra a válltáska volt releváns, ezért arra kattintottam. Hihetetlen sok csinos válltáskájuk volt, és meglepődtem, hogy milyen szépek a Tamaris táskák. Régóta ismerem a márkát, de táskát sosem vásároltam tőlük. Találtam egy szép sötétkék színű válltáskát anya számára. Végül magamnak is nézelődtem, úgyis jobban megéri a szállítási költség, ha egyszerre több terméket rendelek. Ezért a kosárba tettem még egy kézitáskát is, amit majd barátnőm esküvőjén fogok hordani. Már csak várnom kellett a csomagomra. Mostanában sokat dolgozom home office-ból, így házhoz szállítással rendeltem a táskákat, de lehetőség van Pick Pack pontra is kérni.

Nem sok napot kellett rá várnom és már meg is érkezett a rendelésem. A két női táska nagyon szép, olyan, mint a képeken. Anya számára csak hetekkel később adom át az ajándékát, előbb a névnapja van. Most már csak a családi ünneplést kell megszervezni, mivel ilyenkor mindig összegyűlik a szűkebb család, hogy megünnepeljük együtt nővérem szülinapjával, akinek már sikerült megvennem az ajándékát. A havasi gyopárt, amit a sziklakerthez terveztem pedig közvetlenül anya névnapja előtt fogom megvenni. Úgy tervezem, hogy segítek számára kiépíteni a sziklakertet, hiszen ritkán töltünk kettesben minőségi időt. Szerintem ez egy igazi anya-lánya program lesz.