Fém polc nélkül növényeket tárolni is nehézkes

Növényeket nevelni igazi szenvedéllyé tud válni, ha nem figyel oda az ember. Engem annak idején a szüleim “fertőztek meg” a növények szeretetével, tőlük is mindig azt láttam, hogy micsoda szeretettel tekintenek kedvenceikre, mennyi gondoskodást tudnak átadni nekik. Kezdetben, gyerekként abszolút nem értettem, hogy hogyan lehetséges ennyire kedvelni valamit, ami még csak nem is mozog, de később, mikor már én is felnőtt fejjel láttam a dolgokat, rájöttem, hogy mennyire igazuk volt. A növényen nem feleselnek vissza, nem ássák fel a kertet, ha gondozod őket, akkor szépek lesznek és meghálálják a törődést. Olyannyira megkedveltem őket, hogy a fejembe vettem: üvegházat akarok építeni! Igen ám, de ahhoz jó néhány dolog jól jön, többek között egy fém polc rendszer, ami elbírja a rengeteg kis cserepes kedvencem súlyát, ebben volt nagy segítségemre a kedvenc kertészem.

A településen, ahol lakom, szerencsére van egy egészen kiváló és nagyon felkészült kertészet, ahol minden megtalálható a ritka magoktól, palántáktól kezdve a tápszereken és földeken keresztül a kerti szerszámokig, én pedig azon csodálkozom, hogy még nincs kint a fotóm arany keretben, annyit vásároltam már ott. Voltaképpen névről ismernek és köszöntenek amikor belépek, de hát egy törzsvásárlóval hogyan is bánjanak, ha nem így? A lényeg, hogy amikor kipattant a fejemből az üvegház ötlete, akkor rögtön eszembe jutott egy csomó dolog, amit be kell hozzá szereznem, és ebből az egyik a fém polc rendszer, amit az épület két fala mellett fogok majd felállítani. Azon bőven lenne hely mindannak a növénymennyiségnek, ami jelenleg a házamat és a kertem nagy részét megtölti. Így egyrészt lenne hol átteleltetni őket, másrészt egy csomó helyem felszabadulna, és tudnék kettőnél többet lépni bármilyen irányba anélkül, hogy akár egyet is felrúgnék a kis kedvenceim közül. Ehhez viszont tényleg kellettek a fém polcok.

Elmentem tehát a kertészetbe, és a szokásos üdvözletkörök után rögtön a tárgyra is tértem: megkérdeztem a tulajdonos ügyvezetőtől, hogy honnan rendelte a polcokat. Mivel nem olyan régen cserélték a régi rozsdásakat újakra, így gondoltam, hogy most még van esélyem megtudni, mielőtt elvész az infó. Szerencsém volt, szinte azonnal meg is kaptam a választ: egy igazán szakszerű és nagyszerű, polcrendszereket forgalmazó cég hozta és építette fel neki, és tökéletesen meg van eddig elégedve vele. Mivel a felülete ezeknek az új polcoknak már nem festett hanem horganyzott, így sokkal tovább bírják, mint a 20-30 évvel ezelőtt készültek. Rendben, nem volt éppenséggel filléres tétel, de nekem nem is kell olyan sok, mint egy kertészetbe, meg a nekem szükséges mennyiséget én is össze tudom állítani. Mivel még a számlákat nem vitte el a könyvelőhöz, így a tulaj nagyon szívesen meg tudta mutatni a cég nevét és elérhetőségét, amit gyorsan le is jegyeztem magamnak.

Ha fém polc kell, akkor fordulj a szakértőhöz! Én legalább is így voltam vele, és nem bántam meg. Az üvegházam viszonylag gyorsan megépült, mivel a fémszerkezetet igen hamar összerakták, az üvegessel pedig már jóval korábban megtárgyaltam a táblák méretét, így már csak be kellett polcoznom. Mértem, rajzoltam, osztottam, szoroztam, és végül sikerült kiötlenem, hogy mekkora és milyen fém polc kell nekem. Felvettem hát a kapcsolatot az ajánlott vállalkozással, és megtárgyaltam velük a vételt és az ideszállítást is. Azóta is az a polcrendszer van a hátsó kertemben, és le nem cserélném semmire sem! Strapabíró, nem rozsdásodik, és végre rendszerezni tudtam az összes növényemet fajta és jelleg szerint. Ha valaha egyszer bővíteni fogok, akkor is őket tervezem megkeresni, mert ennél elégedettebb nem biztos, hogy lehetnék.