Növények, mint lakásdekor

Sok hóbortom van, de a lista élén szerepel a lakás dekorálása, mindig az adott évszak, ünnep szerint. Az én hóbortjaim mellé édesanyám hóbortja pedig, hogy mindig szerez még egy növényt valahonnan. Szerencsére én ezeket a növényeket, amik tőle nálam landolnak, szépen be tudom építeni a dekorálásba. Így lényegében a lakásunk egy növényekben bővelkedő, folyamatosan változó tér, ahol rajtam kívül senki, semmit nem talál meg. Mondjuk szerintem ez a legtöbb háztartásban jellemző.

A növények és a lakásdekorálás mellett pedig mindig is érdekelt a gyertyakészítés házilag. Hiszen egy szép gyertya nagyon jól beilleszthető a dekorációba, főleg a hidegebb idő beköszöntével. Tudom, hogy meg is lehetne vásárolni, de szerintem a házilag készített gyertya még többet tud hozzáadni a lakás szépségéhez, arról nem is beszélve, hogy fantasztikus illatokat érhetünk el.

A Pipere Porta oldala bővelkedik ezekben az illatokban és én biztos vagyok benne, hogy mindenki talál a kedvére valót. A trópusi gyümölcsmixtől kezdve a mangón át, megtalálunk bármit. Így a gyertyakészítés házilag minden évszakban kivitelezhető. Vagy, ha valaki télen is vágyna a gyümölcsös, nyári illatokra, akkor meg tudja csinálni magának. A kézzel készített ajándékok pedig szerintem igazán fénykorukat élik, így ajánlatos meggondolni, ha valaki házhoz rendel a Pipere Porta oldaláról, hogy a családja többi tagja milyen illatú gyertyákat preferál. Nálunk a másik gyertya imádó az anyósom, így én vele szoktam ezeket a gyertyás, illatos dolgokat kibeszélni, illetve, ha valamikor lesz időm készíteni, akkor biztos, hogy egy vaníliás illatú gyertyát készítek neki.

gyertyakészítés házilag

Ráadásul nekem valamiért külön tetszik, amikor a szobanövények mellé valamilyen gyertya kerül. Nyilván olyan távolságba, hogy az ne legyen veszélyes. Nekem ez a két dolog szépen összhangban van egymással, de könnyen lehet, hogy ez csak az én egyik újabb hóbortom és más nem foglalkozik ezekkel az apróságokkal.

Mindenesetre a gyertyakészítés házilag egy nagyon jó program lehet most, hogy beköszöntött a hideg évszak. Ez magában foglal egy kreatív hobbit, ami nagyon fontos, hiszen a legtöbb embernek nagyon sok munkája van, amit egyre könnyebben haza is tud magával vinni. Én egy ideje direkt keresem ezeket a hobbikat, amik ki tudnak zökkenteni a mókuskerékből. A Pipere Porta oldalán egyébként blogot is találunk, illetve oktató videókat egy másik nagyon hasznos dologhoz, a szappanfőzéshez, krémkészítéshez.

Szerintem ezek is lehetnek akár dekorációk is. Legalábbis amilyen műveket látok mostanában már, azok eszméletlenek. A pipereporta.hu weboldalon pedig mindent be is tudunk hozzá szerezni és kérhetjük házhoz szállítással. Az alap kellékeken kívül nekem személyes kedvenceim a pigmentporok, amikkel gyönyörű színeket hozhatunk létre. Illetve nekem nagyon tetszenek a csillogó gyertyák, ettől a kis apróságtól igazi, ünnepi hangulatuk lesz. Egyszerűen már attól mosolyognom kell, ha rájuk nézek, hiszen annyira szépek az ilyen darabok.

Szóval elkészíthetjük házilag a saját gyertyánkat. A kedvenc színünkben, a nekünk legkedvesebb illatban és olyan körítéssel, amilyenre mi vágyunk és, ami persze jól passzol a lakás egészéhez. A legjobb pedig, hogy nem kell beérnünk egy gyertyával, készíthetünk magunknak egy tucatot. Ha pedig nagyon belejövünk, akkor másokat is meglephetünk ezekkel a kis csoda dolgokkal.

Hiszen gyerekkorunkban is az volt a legszebb ajándék, amit mi, magunk készítettünk.

Szóval éljen a lakás dekorálás, a szebbnél szebb növények és persze az illatos, házilag készült gyertyák.