Cégalapítás előtt és után

Virágos szép jó reggelt minden kedves olvasómnak! Jelentem, megnyílik virágüzletem, ami saját tulajdonom, szóval jelentem, vállalkozó lettem! Hihetetlen boldog vagyok, nem túlzás, még a növényeimen is meglátszik, szebben nőnek, színesebbek, frissebbek. Mostantól mindenkit várok szeretettel csöpp kis virágboltomban!

A nagy rendezkedés közepette és két viráglocsolás és metszés közt leírom nektek a történetet, hátha segítségetekre leszek, vagy hátha éppen most alapítana valaki céget. Nos nekik különösen ajánlom rövid kis cikkem elolvasását. Elmesélem miket csináltam, hogyan vittem véghez a kis célom, hogyan alapítottam meg első saját cégemet. A történet ott kezdődik, hogy rátaláltam a topcegalapitas.eu oldalra és teljesen belebolondultam. Elhatároztam, mikor még semmi sem volt fix, hogy ennek a cégnek leszek az ügyfele. Mindent részletesen elolvastam, majd barátaimmal is elolvastattam. Mindenki támogatott, mert nagyon szimpatikus volt nekik a cégalapítás honlapja és a leírt feltételek is.

Cégalapítás 2021-ben igazán egyszerű, főleg az általam is választott cég ügyfeleként. Nos a teendők, mielőtt belecsap az ember az alapításba a következők: először is keresni kell egy könyvelőt, akivel tisztázni kell néhány dolgot. Például, hogy ki legyen az ügyvezető és mik az utána fizetendő járulékok, át kell beszélni, hogy mi legyen a cég formája, bt vagy kft, ezek az adózás szempontjából fontosak. Meg kell beszélni az ügyvéd által beadott adózási nyilatkozatot. Nekem ki kellett találnom egy cégnevet, amelynek rendelkeznie kell vezérszóval és a cégformával, el kell térnie néhány karakterben minden már eddig létező cég névtől. Ki kell választanom a cégem székhelyét, hogy melyik településnek fizetek iparűzési adót, majd ki kell választani a cég tevékenységének körét végül pedig meg kell állapítani a cég jegyzett tőkéjét.

A cégalapítás egész egyszerűen annyi, hogy bejelentkezünk telefonon, küldenek kitöltendő dokumentumokat, amelyeket vissza kell küldeni, majd meg kell jelenni személyesen egy tanácsadásra és az iratok aláírására, ügyvéd jelenlétében természetesen. Az okiratokat beküldik a cégbíróságra, majd az elfogadás után értesítenek.

Amint megtörtént a cégalapítás, van néhány égetően fontos teendő. Nekem ebben barátaim segítettek, de az ember egyedül is rendkívül egyszerűen meg tudja oldani. Először is 8 napon belül bankszámlát kell nyitni, amelyen el is kell helyezni a törzstőkét. A Kereskedelmi és Iparkamarához 5 napon belül kell bejelentkezni és befizetni a tagsági díjat. Végül pedig a NAV-hoz 15 napon belül kell bejelentkezni, annak ellenére is, hogy a cégalapításkor az ügyvéd már beadta a cégbírósághoz a kellő dokumentumokat.

cégalapítás 2021

A cégalapítás 2021-ben rendkívül egyszerű, mint már említettem, néhány kritériumnak kell csupán megfelelni. Ilyen a betöltött 18. életév, hogy az ügyvezető ne legyen eltiltva a foglalkozástól valamint cégjogilag és ne legyen akadálya az adóregisztrációnak sem.

Tehát így működik, hajrá cégalapítás 2021, mindenkinek tiszta szívből ajánlom, és sok sikert kívánok nektek!