Enyém az első gyerekbarát autóműhely

Hiába vagyok egy férfias férfi, férfias szakmával, a gondviselés nagy empátiával és szociális érzékenységgel áldott meg. Nem azt mondom, hogy én vagyok a legérzékenyebb autószerelő a világon, mert legfeljebb csak akkor fakadok sírva, ha valaki UV zöldre fest egy klasszikus autót, de azért észreveszem a jó és a rossz dolgokat is a környezetemben.

Az utóbbi években minden, főleg nők által látogatott helyen megjelentek a játszósarkok, játszószobák, ahol az anyuka leteheti a lurkót, amíg a saját dolgát intézi. Láttam ilyet például a fodrásznál, bevásárlóközpontokban, wellness létesítményekben. De mi van akkor, ha anyának (vagy adott esetben apának) az autószerelőhöz kell mennie, és nincs addig kire hagynia a gyereket? Magával hozza, a kis ember pedig halálra unja magát, amíg az olajcserére várnak.

Úgy döntöttem, hogy a városban az én autószerelő műhelyem lesz az első, ahol kialakítunk játszószobát a gyerekkel érkező ügyfeleknek. A műhely irodája mellett van egy üres helyiség, amit nem használunk semmire (üres kartondobozokat tárolunk benne, amiket épp itt az ideje elvinni a méhbe).
Egyik nap munka után bent maradtunk a fiúkkal, kirámoltuk a kis raktárhelyiséget, kifestettük fehérre, és tettünk le laminált parkettát. A feleségemnek nagyon jó a kézügyessége, így a festék száradása után ő mesefigurákat festett a szűz falakra. Olyan lett, mint egy óvodai szoba. Leszámítva, hogy abban vannak bútorok és játékok is…

A bútorokat beszereztem az egyik nagy bútorboltból. Csupa színes, gyerekeknek készült apró kis szék és asztal, illetve egy nagy kényelmes kanapé a szülőknek. Már kezdett egy gyerekszobára hasonlítani a helyiség, de még mindig hiányoztak a játékok.
Mindenképpen internetről akartam a játékokat megrendelni, mert több szabadnapot nem tudtam már a projektre áldozni. Abban biztos voltam, hogy venni fogok Hot Wheels autókat. Egyrészt, mert ez a kisfiam kedvence is, másrészt pedig ez itt mégis csak egy autószerelő műhely…

Találtam egy webshopot, ahol csak úgy tobzódhattam a Hot Wheels autókban . Vannak fiúsak és lányosak, kicsik és nagyok, távirányítósak és hagyományosak, valós autó alapján készültek és mesefilmből származóak. Egy kicsit olyan volt egy, mint Gombóc Artúr esete a csokoládéval.
Természetesen nem csak Hot Wheels autók kerültek a virtuális kosaramba, hanem rendeltem még társasjátékokat, kirakókat, építőjátékokat, és a nem autómániás kislányokra gondolva néhány játék babát is.

A csomagot hamar kézbesítették, amit utánvéttel a futárnak tudtam kifizetni. A közeli papír-írószer boltból még beszereztem egy nagy adag A4-es lapot, zsírkrétát, filcet, színes ceruzát, és minden készen állt, hogy mi legyünk a városunk első gyerekbarát autószerelő műhelye.
Eredetileg csak komfortosabbá akartam tenni a várakozást a gyerekes szülőknek, de a későbbiekben több olyan új ügyfél is érkezett hozzánk, aki azt mondta, azért választott minket (a jó hírünkön kívül), mert hallott róla, hogy van egy játszószobánk, ami neki nagy segítséget jelent.