Lakásunk védelme legalább annyira fontos, mint a növényeké

Nagyon növényszerető hírében állok. Gyűjtök, gyökereztetek, hajtatok különféle növényeket, melyeknek igyekszem olyan környezetet biztosítani, mint az eredeti élőhelyükön van. Nem könnyű dolog, úgy, hogy a kertben is az ősz beköszöntével egyre több a teendő, hogy a fák, bokrok a téli viszontagságokat túléljék. Ennek az a legjobb módszere, hogy már ősszel, úgy metszek és olyan talajtakarást végzem, hogy a növény mindenféle időjárásnak ellen tudjon állni. Ahogy a növényeink védelme fontos, úgy a lakásuk bebiztosítása is. A lakás biztosítást is szerettem volna egyidejűleg elrendezni az őszi kerti munkálatokkal egyszerre.


Úgy gondoltam, hogy az internet lesz az én legjobb barátom ebben a nemes feladatban, úgyhogy a délutáni, esti órámat azzal töltöttem, hogy a netet bújtam a legjobb lakásbiztosítást keresvén.

 lakásbiztosítás kalkulátor

Mi is lenne a legegyszerűbb, minthogy egy lakásbiztosítás kalkulátor áll a rendelkezésemre. És mindezt egy olyan oldalon találtam meg, ahol nem csak lakásbiztosítás kalkulátor áll az érdeklődők rendelkezésére, de sok más egyéb szolgáltatás is, mely megkönnyíti az biztosítást, kötelezőt, lakáshitelt igénylők dolgát. Ez az oldal remekül összegyűjti, majd az érdeklődőkhöz igazítva rangsorolja a biztosításokat. Az oldalra érven nagyon meglepett, hogy mennyire profin szerkesztett és mennyire könnyen ki lehet ismerni magamat rajta. Egyből megtaláltam azt a szolgáltatásukat, ami engem érdekelt, ez nem más volt, mint a lakásbiztosítás kalkulátor. Több sem kellett számomra, fogtam, és rányomtam, egy kis nyíllal ellátott kalkulátor gombra. Ahol nagyon személyre szabottan tudtam megkezdeni a keresést. A cég munkatársaitól is segítséget tudtam volna kapni, ha ezt kiválasztom, de én magam szerettem volna megoldani a biztosítás megtalálását és annak megkötését, ezért ezen a ponton áthaladtam.
Majd különböző kérdések következtek, hogy mit is szeretnék látni, mi legyen a biztosításban benne foglaltatva, ez egy nagyon hasznos űrlap volt, mivel itt lehet bejelölni olyan pontokat, amire a biztosítás megkötőjének szüksége lehet. Itt lehet eldönteni, hogy a szerződésben benne legyen például a tűzkár, vandalizmus okozta kár, grafiti, kívülről történő beázás, nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károk. Annyi minden volt felsorolva, én első körben amikor kigondoltam, hogy biztosítást fogok kötni, nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden kár érhet, és hogy ennyi mindenre tudom magam bebiztosítani, ami egyfelől nagyon jó és megnyugtató másfelől, rossz látni, hogy mennyi minden érheti az embert.

De ez a remek oldal és az oldal nyújtotta kalkulátor szolgáltatás mindenre gondol, ami az érdeklődő, a szerződéskötő első körben nem. Ezért volt jó választás, ezt az oldalt választani, mert itt úgy éreztem, hogy helyettem és értem is felteszik a kérdést, hogy nekem mindennél jobb biztosításom legyen, és ha valami kár érne, azokat térítést formájában ki tudjam javítani. Miután még azt is bejelöltem, hogy a besurranós tolvajok okozta kellemetlenségre is kérem a biztosítást tovább haladtam az oldalon. Itt meg kellett adni az adataimat, az ingatlannak kapcsolatos információkat, mint a négyzetméter árak, vagy éppen, mekkora biztosítási összegre gondoltam. Majd következett a díjszámítás, remek ajánlatokat adott ki a honlap, alig tudtam választani a kínálataik közül. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen fog menni, a biztosítás keresés és a lakásbiztosítás kalkulátorral történő szerződés kötés, de így lett. Az oldalt azóta is minden kertszerető ismerősömnek ajánlom, hogy ha erről esik szó a beszélgetésünk során, mert nekem nagy segítséget nyújtott a cég.