Napelem rendszer akció is lehet a téma, ha kertészetben jár az ember

A környezettudatosság fontos szempont kellene, hogy legyen mindenki számára, ezért igyekszem én magam is mindenkinek példát mutatni. Ahová van lehetőségem, oda gyalog megyek, szelektíven gyűjtöm a hulladékot, a zöldet külön gyűjtöm, nem szórom ki a mező szélén, és ilyesmi. Egyik sem jelent túl nagy erőfeszítést, semmivel sem nehezebb így az élte, mint ha “hagyományosan” élnék és mindent úgy tennék, ahogy a szüleink és a nagyszüleink. Viszont van valami, ami mindig is mozgatta a fantáziámat, és az a napelem. Jó lenne, ha végre szembe jönne egy napelem rendszer akció, mert bár pénzzel nem vagyok nagyon eleresztve, úgy hiszem, hogy ezzel többet tennék a környezetért, mint a többivel együttvéve. Csak türelmesnek kellett lennem, és kivárnom a megfelelő alkalmat.

A településen, ahol élek, van egy remek kertészet, ide járok legtöbbször palántáért, tápoldatért, meg minden egyébért, amire szükségem van. Jól ismernek az itt dolgozók, már előre hangosan köszönnek, mikor megjövök és a hogylétem felől érdeklődnek. Nagy barátságos hely, és jó a választék is, úgyhogy nagyon kedvelem. Egyszer, mikor pont mályvacserjét venni mentem, belefutottam egy ismerősömbe, akit rég nem láttam. Régen sokat beszélgettünk, mivel közös társaságba jártunk, így örültem, hogy viszontláthatom. El is beszélgettük az időt rendesen, mire észbe kaptam eltelt vagy fél óra. De annyi minden került szóba, például az én napelemes terveim a házamra. Erre azt mondta, hogy találkozzunk egyszer valahol egy kávé mellett, mert mutatna valamit ezzel kapcsolatban. Ennek nagyon örültem, minden segítség, új infó jól jön, ugyanis az én tudásom még valószínűleg elég hiányos a témában. Megbeszéltünk hát egy időpontot, és elköszöntünk.

napelem rendszer akció

Nem sokkal később, ahogy megbeszéltük, újra találkoztunk, és beültünk egy kávéra az egyik olyan helyre, ahol régen sokszor összefutottunk. Ismerős terep lévén hamarabb megoldódott mindkettőnk nyelve, és ismét egy hosszú és kellemes beszélgetésbe kezdtünk, ahogy az már lenni szokott. Mindketten elmeséltük, hogy hogy alakult az életünk abban a nagyjából 10 évben, amíg nem láttuk egymást, ki hol tart a karrierjében, és hasonlók. Jó volt hallani, hogy nem csak én vagyok elveszett lélek, más is nagyon hasonló gondokkal küzd. Azután nem bírtam tovább, és rákérdeztem, hogy mi az, amit a múltkor a napelem rendszer akció kapcsán mutatni akart, ő pedig a homlokára csapott, hogy valóban, tulajdonképpen ezért találkoztunk! Elővette a táblagépét és lázasan keresgélni kezdett, míg végül egy “Heuréka!” kíséretében jelezte, hogy megtalálta, amiért hívott. Odanyújtotta a gépet, én pedig láttam, hogy egy kimondottan napelemekkel foglalkozó cég oldala van megnyitva, és jó példák vannak felsorolva, ahol már bevált a napelem. Egészen elmélyedtem az olvasgatásban, hiszen csupa érdekes és tanulságos esetről számolnak be rajta, De természetesen ennél sokkal több is rejlett még ott. Miután végigfutottam, nem bírtam magammal, és más írásokat, érdekességeket, cikkeket kezdtem el nézegetni, szegény ismerősöm pedig próbált közben beszélgetni, de nekem időszakosan megszűnt a világ.

Végül aztán észrevettem magam, hogy mekkora bunkó vagyok, és elszégyelltem magam. Gyorsan felírtam a weboldal címét, hogy otthon tudjam folytatni az olvasást, és visszaadtam a táblagépet. Még hosszasan beszélgettünk, és a végén úgy váltunk el, hogy legközelebb nem várunk tíz évet a viszontlátással. Hazafelé ballagva viszont egyre-másra csak az az oldal járt a fejemben, alig vártam, hogy folytathassam a tanulmányozását. Pár nap elteltével úgy éreztem, felkészültem a világvégére is, már ami napelemeket illeti, és még ha nem is jött szembe olyan napelem rendszer akció, amilyet vártam, azért még kértem árajánlatot az üzemeltetőtől, hiszen a kedvezményes hitellel már én is megengedhetem magamnak, hogy építtessek egyet. Régi álmom válik valóra ezzel. A cég emberei, akik megkerestek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, mindent meg tudtam beszélni velük, amire kíváncsi voltam. Nagyon sok munkájuk van, így az én napelem rendszerem kicsit még várat magára, de most már biztos, hogy lesz, és legközelebb már ezt is elmesélhetem a rég nem látott barátomnak.