Így vásárolok én a Lidl-ben

A családom, a barátaim és az ismerőseim is tudják, hogy engem az akciók lenyűgöznek. Ugyanakkor nagyon tudatos vásárló vagyok, abból a szempontból, hogy engem csak a jó akciókkal lehet megfogni. Furcsa kombináció és talán kicsit nehezen hihető is tudom, de tényleg, ha meglátok egy akciót azonnal meg kell nézzem, hogy hány forintról lett leárazva, az akciós ára mennyi, és hogy nekem ez megéri-e. Ha nem, akkor szomorúan továbbállok, de ha igen, akkor azonnal lecsapok.

Nem vagyok egy újságolvasó fajta, a modern kor gyermekeként, mindent az internet segítségével derítek ki, és mindennek így is nézek utána. Mióta néhány sarokra az otthonomtól nyílt egy Lidl, be kell, hogy valljam, szinte csak ott vásárolok. De előtte mindig van egy dolog, amit le kell csekkolnom tudatos vásárlóként. Ez pedig az aktuális Lidl újság, de természetesen online verzióban. Sokkal egyszerűbbnek tartom ezt, mert nem kell várnom és reménykednem, hogy vajon mikor dobja be a postás, vagy, hogy mikor kerül ki az újságos dobozba. Így, amint felkerült az aktuális heti újság, azonnal értesülök mindenről. Arról nem is beszélve, ezzel óvom, védem a fákat is. De hát ilyen ez a tudatosság.

Amit mindig megnézek, azok a növények és a virágok. Mindig azzal kezdem, mert szeretem a szép dolgokat, de azt hiszem, ezzel a legtöbben így vannak. Amióta megtudtam, hogy ott is lehet kapni, teljesen rákattantam. Sokkal olcsóbbak, mint egy virágárusnál, de ugyanolyan szépek és illatosak.

 Minden héten veszek egy csokor tulipánt, de ha meglátok valami kedveset a Lidl újságban, akkor szinte azonnal útnak is indulok, egyszerűen nem tudok várni, mert nem én vagyok az egyedüli, aki érdeklődik ezek iránt és sajnos hamar el is fogynak.

Persze, én nem olyan vagyok ám, hogy csak azt nézem meg amire feltétlenül szükségem van. Nagyon figyelmesen és gondolkodva nézegetem végig azokat a bizonyos Lidl újságokat. Így mindig felkészülten tudok neki kezdeni a vásárlásnak és célirányosan tudom elvégezni a dolgomat.

Előfordult már párszor, hogy annyi mindent találtam, hogy nem is tudtam megjegyezni, ezért elő kellett kapjam a telefonom, hogy megnézzem mit is felejtettem el. Sokkal kényelmesebb ez így, mint vásárlás közben végig lapozgatni az egész újságot.

A családomban már nagyon elterjedt ez a módszer, édesanyám is gyakran leül és lapozgatja az akcioleso.hu oldalon a Lidl újságot. Hát na, fanok lettünk. Bár ő igazából nem csak a kényelem miatt teszi, hanem mert így kiküszöböli azt a problémát is, hogy a sok újság és katalógus gyűljön az asztalon. Mert hát mindenki fölviszi a lakásba, nagyon nem lapozgatja senki őket, és mire eljut valaki oda, hogy kidobja, egy egész konténert meg lehetne velük tölteni.

Úgyhogy csak javasolni és ajánlani tudom ezt a módszert, hogy vásárlás előtt alaposan lapozgassátok át a Lidl újságait online.