Nagymama virágoskertje, avagy betéti társasága

Mint minden nagymama, az enyém is imádja a növényeket.

Élénkél él bennem a kép, amikor gyerekként átmentünk mamához, ő pedig a kertbe vezetett bennünket és a megannyi szép növényét és virágát mutogatta. Mindet elnevezte, mindhez gondosan fordult. Minden arra járó megcsodálta a pompás kertet.

Gyakran osztogatta a virágokat, hiszen annyira sok volt, hogy nála csak elhervadt volna. Az egyik közös ebédünk alkalmával hangzott el a millió dolláros ötlet a nagybácsim szájából: annyian mondták, hogy rendelnének tőle, mi lenne, ha eladná?

A nagymamám természetesen nyugdíjas, így ideje éppen akadna, gondolta. Egy igazán talpraesett idős hölgyről beszélünk, aki kellő gonddal tudná kezelni az internetes rendeléseket. Mi szívesen segítenénk neki, mondtuk, sőt, akár be is szállnánk az üzletbe!

Elvégre mi csodálatosabb annál, mint amikor egy ember módot talál arra, hogy a szenvedélyéből éljen?

Mivel a kis családi csevej elültette a gondolatot a fejemben, ezért nem tudtam megnyugodni, amíg utána nem néztem a folyamatnak. Azt kell hogy mondjam, hogy annyira talán nem is ijesztő, mint azt gondoltam.

A Gross Office egy olyan cég, aminek a munkája nem más, mint hogy segítse az embereket a cégalapítás folyamatában. Ezt kellő szakértelemmel és profizmussal teszik. Számomra nem kérdés, hogy mindenképpen velük dolgozunk együtt, hogyha belevágunk!

Az első feladat az volt, hogy kiválasszuk a számunkra megfelelő cégformát. Választhatunk részvénytársaság, korlátolt felelősségű társaság, vagy betéti társaság formát is. Egy rövid böngészés után a Gross Office honlapján arra jutottam, hogy számunkra, mint kis család, a legalkalmasabb a bt alapítása volna.

Persze sok minden van, amit számításba kell vennünk mielőtt belevágunk. Először is, az alapító tagokat kell meghatároznunk. Ez az esetünkben nem jelent mást, mint menni egy kört a vasárnapi ebéd alatt és körbekérdezni. Azt is meg kell határoznunk, hogy ki lesz a beltag és ki a kültag. Hogyha nem vagy tisztában ezekkel a fogalmakkal, akkor javaslom, hogy látogass el a Gross Office oldalára, ahol a bt alapítása és annak lépései mellett erről is olvashatsz.

A Gross Office elsősorban a társasági szerződés megkötésében segít, amit akár a kapcsolat felvétel napján is aláírhatunk, hogyha úgy szeretnénk. Emellett persze biztosítanak lehetőséget konzultációra, ahol majd feltehetjük az összes kérdésünket.

Ők intézkednek a bejegyzés kapcsán is, hiszen nemcsak a szerződést készítik el nekünk, hanem segédkező ügyvéd lesz az, aki az alapítási kérelmet benyújtja a bíróságnak. Innentől kezdve már csak pár nap választ el minket a bejegyzett betéti társaságunktól!

Van viszont még egy elengedhetetlen része a bt alapításnak, a telep- és székhely kijelölése. Esetünkben a telephely kapcsán nem merült fel probléma, hiszen az nem más, mint mama kertje, viszont a székhely kérdése sokáig nyomasztott. Nem voltam benne biztos, hogy megengedhetjük egy iroda bérlését. Azonban az összes aggodalmam elszállt, amikor megtudtam, hogy létezik egy erre kitalált szolgáltatás, a székhely biztosítása, amit a Gross Office is kínál, méghozzá kedvező áron!

A Gross Office jóvoltából a bt alapítása zökkenőmentesebb folyamat lehet, mint valaha! Nagyszerű szakemberek, pontos munkavégzés, és minden szükséges szolgáltatás egy helyen. Mi mindenképpen őket választjuk! Azt hiszem, hogy mama virágoskertje immár nem csak a mi örömünkre szolgál majd.